Erol Cengiz: Yüzlerce kişiye ekmek kapısı olacak

Afyonkarahisar ve İhsaniye’nin başarılı iş insanlarından Evim Yapı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Erol Cengiz, haberkurye.com'a özel açıklamalarda bulundu. Gıda sektörüne İhsaniye'ye yapacakları salça fabrikasıyla başladıklarını söyleyen Cengiz, fabrikanın yüzlerce kişiye ekmek kapısı olacağını belirtti.
Erol Cengiz Yüzlerce kişiye ekmek kapısı olacak

Şirketin, 2008 yılında gayrimenkul danışmanlığı ve uzmanlığı olarak başladığını söyleyen Cengiz: “Kuruluşa 2010 yılında inşaat sektörünü dahil ettik. 2010 yılından 2020 yılına kadar Evim Yapı A.Ş. olarak yaklaşık 3 bin 600 konut üreterek binlerce kişiyi ev sahibi yaptık. Kuruluşumuz, ticaretine 2015 yılında otomotiv sektörünü de dahil etti ve 2020 yılında gıda sektöründe, ‘ben de varım’ dedi. Gıda sektörüne İhsaniye ilçemize yapacak olduğumuz salça fabrikasıyla başladık. Yaklaşık 14 bin metrekare alana oturan bir salça fabrikamız, kapasite olarak günlük 30 ton ham madde üretimimiz olacak” dedi.

Mutlaka yatırımlarımızı İhsaniye’ye  yapmak istiyoruz

Cengiz: “Biz ilk etapta domates olarak başladık. Gıdanın içerisine girdiğimizde zamanla diğer ürünleri de üretebileceğiz. Şu an domates üretimi ile ilgili çalışmalarımız var. Şirketimiz, tamamen yerli ve milli. Yani şirketimizin kazanmış olduğu paraların tamamıyla Afyon’a yatırım yapıyoruz. Ben İhsaniyeliyim. İhsaniye diye düşünüldüğünde mutlaka yatırımlarımızı İhsaniye’ye  yapmak istiyoruz. İlçemiz, çok güzel ama unutulmuş, kenarda olan bir ilçe. Maalesef bunu siyasilerimize de zaman zaman iletiyoruz” ifadelerini kullandı.



Tamamen şirketimizin kendi öz sermayesinden yapmış olduğu bir yatırım

İhsaniye’nin tarım arazisine uygun bir ilçe olduğunu ama İhsaniyeli yatırımcılardan bu konuyu çok ciddiye alıp yatırım yapan olmadığını söyleyen Cengiz: “Biraz turizm ile ilgili yayla bağında yatırımlar var. Tabii turizm mevsimsel bir turizm olduğu için buna uzun vadeli bir yatırım demek çok uygun olmayabilir. Orada belediyenin çalıştığı bir sera projesi var. Yaylabağı’nın çalışmış olduğu bir sera projeleri var. Tabii zaman zaman orada oda başkanları ve sera başkanlarıyla görüştüğümüzde, bu yatırımlar ile ilgili bize destek veriyorlar. Manevi destek veriyorlar tabii bu bizim için yeterli. Biz, onlardan maddi bir destek istemiyoruz. Bu, tamamen şirketimizin kendi öz sermayesinden yapmış olduğu bir yatırım” açıklamalarında bulundu.

Alım garantisi vermiş olacağız

Cengiz: “İhsaniye, çok kalabalık bir nüfusa sahip değil ama kasabalarını, köylerini değerlendirdiğimiz zaman arazi olarak çok geniş bir araziye sahip. İnşallah, tesisimiz bittikten sonra üretim aşamasında burada üretilebilecek domates salçalık biberle ilgili de bir çalışmamız var. Burada domates nasıl üretilir ya da verimli domates nasıl üretilir bunun çalışmasını yapıyoruz. Temelini atmış olduğumuz salça fabrikamızı en kısa sürede bitirdiğimizde, üretimle ilgili çalışmalar hakkında teknik ekibimiz seminerler verecek. Böylece bölge halkını bu konuya biraz daha motive etmiş ve alım garantisi vermiş olacağız” şeklinde konuştu.



Alıcı yok düşüncesi olamayacak

İhsaniye’nin diğer ilçelere göre biraz daha kırsalda kaldığını belirten Cengiz: “Tabii bu ilçede domates ya da biber üretildiğinde alıcı yok düşüncesi olamayacak. Biz, garanti veriyoruz. Yani alım sözleşmesi dediğimiz bir sözleşme yapacağız. Bu sözleşmeyi de  çiftçilerimiz, imkanları el verdikçe kendileri üretecekler. ‘Ama benim elverişli bir arazim var, ama ben bunu üretemiyorum, suyum yok, donanımım yok, teknik ekibe sahip değilim’ cümlelerine karşın biz, çiftçilerimize yardımcı olacağız. Bunu da bunu gerek finansman gruplarıyla gerek Evim Yapı A.Ş.’nin kendi uhdesinden yapacağız. Derin kuyularında, sulama projelerinde birlikte çalışacağımız çiftçilerimize bu konularda da biz, yardımcı olacağız. Tabii bunu kısa vadede değil, uzun vadede düşünmek lazım” dedi.

Tesisimiz 12 ay boyunca çalışacak

Cengiz: “Biz, bu tesisimizi yaparken kısa vadeli bir şey düşünmedik. Bu tesisten sonra o bölge için çalıştığımız iki tane daha projemiz var. Bunun bir tanesi gıda diğeri de turizm yatırımı ile ilgili. İhsaniye’ye daha güzel şeyler yapacağız. Fabrika içerisinde salçayı üreteceğimiz yaz mevsiminde, yaklaşık  35-40 kişi iş bulacak. Bunu arazidekinin üretimi ile birlikte düşündüğümüz zaman yaklaşık 300-400 kişiye iş ve aş imkanı sağlamış olacağız. Biz Afyonkarahisar’ın bütün ilçeleri, köyleri ve kasabalarındaki herkesten domates alacağız. İlk hedefimiz, tamamen doğal tarlada üretilen domatesi kullanmak ama sera domatesini de kullanacağız. Afyonkarahisar’da domates nerede üretiliyorsa üretilsin, biz kapasitemiz ölçüsünde alacağız ve bizim tesisimiz 12 ay boyunca çalışacak. Burada bizim stok alanlarımız ve soğuk depolarımız olacak.





Henüz yorum yapılmamış.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gizlilik Politikası koşullarını kabul ediyorum.