İki garip göçmen hikayesi!
Ülkemizde yaşayan göçmenlerin sınır kapılarındaki mücadeleleri sürerken yurt genelinden değişik haberler gelmeye de devam ediyor. Denizli’de kuaförlük yapan ve birçok göçmenin bulunduğu sırada otogarda bir yakınının asker uğurlamasına katılan Gurbet Göksu’nun fotoğrafını çekilerek mülteci diye servis edildiği için sosyal medyada linç edildiği yerel gazetelerde çıkan haberlerden. Bir başka haber ise Konya’dan. Ailesi yurt dışında yaşadığı için göçmenlerin arasına karışıp Yunanistan sınırına giden Konyalı vatandaş Yunan askerlerinden dayak yedi.

Denizli’de kuaförlük yapan doğma büyüme Denizlili olan Gurbet Göksu, otogarda asker uğurlaması sırasında fotoğrafının çekilerek mülteci yakıştırmasıyla haberlere servis edildi. Çıkan haberlerden sonra Göksu, özellikle sosyal medyada linçe uğrayarak, zor anlar yaşadı. Dikkatsiz muhabirin işten çıkarıldığını söyleseler de Göksu yaşadığı sıkıntı ve defalarca ajansı aramasına rağmen fotoğrafının kalkmaması nedeniyle dava açacağını söyledi.
Bir başka garip göçmen haberi de Konya’dan. Sınırda Avrupa’ya geçmek isteyen göçmenlerin arasına karışan Konyalı vatandaş, Yunan polisi tarafından dövülerek geri gönderildi. Avrupa’ya gitmek isteyen göçmenler için sınır kapılarını açmasıyla birlikte başlayan göç dalgası devam ediyor. Konyalı bir vatandaş da Yunanistan sınırında bekleyen göçmenlerin arasına karışarak sınırı geçmeye çalıştı. Kafasında sargı bezi olan vatandaş, Yunanistan sınırı geçmeye çalıştığını söyleyerek, “Buraya geldim girdim içeriye. Yunan polisleri yakaladılar bizi. ‘Tellerden çıkın’ dediler arkadaşlar çıktı ben çıkmadım. Copla sopalarla silahlarla sıktılar zaten. Kafama sopayla vurdular 10 tane dikiş var” dedi. Konyalı vatandaş, işsiz ve sigortasız olduğunu, babası ve kardeşinin yurt dışında olduğunu ve bu nedenle sınırı geçmek istediğini söyledi.
Henüz yorum yapılmamış.