Salgın sonrası ilk gemi Kuşadası Limanı’na yanaştı

Korona virüs salgınının ardından ilk uluslararası turist gemisi, kruvaziyer turizmin başkenti olarak kabul edilen Kuşadası’na geldi.

Yaşadığımız pandemi döneminde hiç bir geminin yanaşmadığı Kuşadası Limanı’na aylar sonra ilk gemi geldi. Bahama bayraklı Gemini isimli gemi ile Kuşadası’na gelen gemi mürettebatı, kontrol noktasında termal kamera gözetiminden geçirildi ve Kuşadası’na giriş yaptı.

Yunanistan’ın Pire Limanı’ndan hareket ederek Kuşadası Limanı’na yanaşan Bahama bayraklı Gemini isimli turist gemisinin içinde 45 mürettebat bulunuyor. Turist gemisinde bulunan 45 mürettebat genel sağlık denetimi sonrasında Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü tarafından oluşturulan kontrol noktasında termal kamera gözetiminden geçirildi ve Kuşadası’na giriş yaptı.



Kuşadası Limanı’nı işleten Ege Ports firmasının bağlı olduğu Global Ports Holding’in Doğu Akdeniz Bölgesi Direktörü Aziz Güngör, tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgınının kruvaziyer turizminin ara vermesine neden olduğunu belirterek, aylar sonra ilk kez bir turist gemisinin Kuşadası’na gelmesinin sevindirici olduğunu söyledi.

Bahama Bayraklı turist gemisinin Kuşadası Limanı’na yanaştığını belirten Güngör, “Küresel bir tehdit boyutuna erişen korona virüs nedeniyle Sağlık Bakanlığı’mızın koordinasyonunda Kuşadası Ege Port Limanı olarak gelen kruvaziyer gemisi ve mürettebatı için gereken tüm önlemleri aldık. Turist gemisi yeni sezon hazırlıkları kapsamında limanımıza geldi. Personel ihtiyaçları, gemi bakım ve onarım ile birlikte ayrıca temel ihtiyaçlarını da gideriyoruz. Önümüzdeki süreçte kruvaziyer gemilerinin Akdeniz çanağında seferlere başlamasını bekliyoruz. Kruvaziyer şirketlerinin 2021 yılı için rezervasyonlarını bildirmeye devam ediyor” dedi.





Henüz yorum yapılmamış.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gizlilik Politikası koşullarını kabul ediyorum.